Jak długo przechowujecie mięso w zamrażarce?
Mam taka stara lodówkę ze zamrażalnik sie skurczył i i teraz musze szukac starych kawałków mięsa. Tak się zastanawiam czy są jakieś zalecenia ile takie mieso może tam leżeć?
Staż w Gotujmy: 6152 dni
Miasto: -
Mam taka stara lodówkę ze zamrażalnik sie skurczył i i teraz musze szukac starych kawałków mięsa. Tak się zastanawiam czy są jakieś zalecenia ile takie mieso może tam leżeć?
tak po naszemu nieśplik albo nieśplika albo miszpelnik
no dobra - to bylo za proste
Twoja kolej cremebrule
Wow, rok? Rok to ja przechowuje ketchup i to w chłodziarce
No tak ten rok w zamrażalniku to do 2 latek bym naciągną i będzie git - się zmieszczę.
jarek-energy napisał(a): Na imprezę proponuje :
0,5 litra śliwowicy 50%
1 litr mocnego piwa ( Heveliusz Kaper )
puszka ananasów
puszka madarynek
puszka brzoskwiń
wszystko wlej do jednej misy zamieszaj i podawaj
Wszyscy odlecą - najszybciej zwolennicy owoców , znam z autopsji
nizly kosmos, a piles cos takiego zilonego zwane ludwikiem? Z czego to robia?
Kiedy pilem w tawernie ale nie spytalem wczesniej z czego ten 'napar' a pozniej nie zdolalem zapytac
Ja polecam rumianek. Często zalecany przy przeziębieniu w postaci herbatki lub do inhalacji przy katarze.
Polecane są również herbaty owocowe: lipowa i malinowa, łagodzą katar oraz bóle głowy wywołane właśnie przeziębieniem.
Super teraz moja kolej
Ja rosół i to koniecznie gorący. W sezonie letnim kefir.
expert
nio nie mów ze to noni
niemoglem sie powstrzymac
Swietny sposob na suszenie grzybków pamiętam z akademika.
Poprostu susze je na słońcu. Poza tym grzyby suszone w piekarniku lub nad kuchnią mają zawsze ostrzejszy smak niż te suszone na słońcu.
Trochę przeciągając wątek robaczków w ryżu to ja do ryżu, mąki, kaszy itd.. stosuje hermetyczne zamykane plastikowe opakowania, inaczej to masz jak w banku paskudztwa i inne mole książkowo ryżowe