-smażę mięso i przerzucam do garnka
-wlewam 2 szklanki wody i jedną szklankę wymieszaną z łyżką mąki
-dodaje pomidory z puszki lub koncentrat pomidorowy
-wsypuje przyprawy: do spaghetti, do kurczaka, do mięs, curry
-wsypuje zioła
Niestety nie napisałaś jak robisz teraz sos.
Napiszę, ci jak ja robię i wszystkim domownikom smakuje.
To mój pierwszy post na tym forum
Jeżeli jest lato i sezon na pomidory to kupuje świeże pomidory, a jak zima to zazwyczaj przecier z pomidorów w szklanych butelkach (nie koncentrat) ostatecznie pomidory w puszce.
Rozgrzewam głęboką patelnię, daje troszkę oleju nie dużo. Wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażam (jeżeli chcę z mięsem to daje też po lekkim przysmażeniu cebuli mięso np. mielone).
Po podsmażeniu cebuli (bądź cebuli z mięsem) dodaje pomidory. Mieszam czekam aż odparuje woda i gotowe.
Sos doprawiam bazylią, oregano, czosnkiem, solą, pieprzem. Zioła najlepiej dawać po koniec mają wtedy bardziej intensywny smak.
Jeżeli używam świeżych pomidorów to wkładam je w blender i siekam - żeby się nie bawić w zdejmowanie skórki i krojenie drobno zanim trafią na patelnię.
Trudno coś doradzić bo nie wiadomo co było "dotychczas".
Tu jest przepis na jak najbardziej autentyczny sos włoski a klopsy nie muszą być olbrzymie. Po pierwszym zrobieniu można zmienić co nieco pod własny gust.
sos do spaghetti
Obserwuj wątekOdp: sos do spaghetti
ewela24
Odp: sos do spaghetti
marek_pio
-smażę mięso i przerzucam do garnka
-wlewam 2 szklanki wody i jedną szklankę wymieszaną z łyżką mąki
-dodaje pomidory z puszki lub koncentrat pomidorowy
-wsypuje przyprawy: do spaghetti, do kurczaka, do mięs, curry
-wsypuje zioła
Takie neistandardowy, ale pyszny
Odp: sos do spaghetti
vviola
Odp: sos do spaghetti
lubie.gotowac91
Napiszę, ci jak ja robię i wszystkim domownikom smakuje.
To mój pierwszy post na tym forum
Jeżeli jest lato i sezon na pomidory to kupuje świeże pomidory, a jak zima to zazwyczaj przecier z pomidorów w szklanych butelkach (nie koncentrat) ostatecznie pomidory w puszce.
Rozgrzewam głęboką patelnię, daje troszkę oleju nie dużo. Wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażam (jeżeli chcę z mięsem to daje też po lekkim przysmażeniu cebuli mięso np. mielone).
Po podsmażeniu cebuli (bądź cebuli z mięsem) dodaje pomidory. Mieszam czekam aż odparuje woda i gotowe.
Sos doprawiam bazylią, oregano, czosnkiem, solą, pieprzem. Zioła najlepiej dawać po koniec mają wtedy bardziej intensywny smak.
Jeżeli używam świeżych pomidorów to wkładam je w blender i siekam - żeby się nie bawić w zdejmowanie skórki i krojenie drobno zanim trafią na patelnię.
Odp: sos do spaghetti
WinoToskanii_pl
Odp: sos do spaghetti
Polpal
Tu jest przepis na jak najbardziej autentyczny sos włoski a klopsy nie muszą być olbrzymie. Po pierwszym zrobieniu można zmienić co nieco pod własny gust.
https://gotujmy.pl/spaghetti-z-klopsem,przepisy-makarony-przepis,219934.html
sos do spaghetti
sylwiaczek202