w zasadzie poprawne są obydwie formy,chyba że chcesz być naprawdę profesjonalistą i zabłysnąć,wówczas polecam wersje zawijania nr 2. Tak na marginesie sushi też trzeba lubić,u mnie w domu nie przeszłaby taka potrawa.
Też używam tej firmy, bo według mnie jest najlepszy. Intensywność octu ma bardzo duże znaczenie dla ryżu. A jak kupowałeś niedawno to z paragonem jak masz weź udział w ich konkursie, bo maja teraz robimysushi.pl . Do wygrania są warsztaty zrobienia sushi we własnym domu, więc gratka dla sushiżerców.
Tyle jest sushi ile szkół!
wiecie California jest "odwrócone"
Mnie w sushi w kręcił świetny dokument "Iro sni o sushi" którego serdecznie polecam i jest naprawdę piękny ale może zdołować domowych "sushimakerów"
Swoją drogą jakiego octu ryżowego używacie? Ja parę sprawdziłem i najbardziej pasuje mi ten do Blue Dragona bo jest idealnie intensywny do mojego podniebienia ale może ktoś mi poleci coś czego jeszcze nie probowałem?
Aż tak w szczegóły nigdy się nie zagłębiałem. Jeśli miałbym strzelać powiedziałbym, że te u góry są poprawniejsze niż te u dołu. Ale czy te z dołu są niepoprawne? Tego nie wiem.
przed zwijaniem ktoś warstwę ryżu rozłożył na większej powierzchni nori (algi). Jak rozpoczął zwijanie zawinął się i ryż stąd w dolnym zdjęciu między nori jest ryż.
Mam pytanie czemu w tym jednym sushi w środku razem z ryżem są algi a w tym drugim tylko na zewnątrz
Apropo jeszcze macie jakieś zdjęcia, filmiki jak zwijac sushi?
Sushi
Obserwuj wątekOdp: Sushi
WinoToskanii_pl
Odp: Sushi
Sardynka
Odp: Sushi
Horsti
wiecie California jest "odwrócone"
Mnie w sushi w kręcił świetny dokument "Iro sni o sushi" którego serdecznie polecam i jest naprawdę piękny ale może zdołować domowych "sushimakerów"
Swoją drogą jakiego octu ryżowego używacie? Ja parę sprawdziłem i najbardziej pasuje mi ten do Blue Dragona bo jest idealnie intensywny do mojego podniebienia ale może ktoś mi poleci coś czego jeszcze nie probowałem?
Odp: Odp: Sushi
Sardynka
Ogolnie zalezy co znaczy poprawnie. Na kursach naklada sie tak jak za drugim zdjeciu i tak ucza profesjonalisci.
Odp: Sushi
pacpaw
Odp: Sushi
Kokain
Odp: Sushi
pacpaw
Sushi
Kokain
Apropo jeszcze macie jakieś zdjęcia, filmiki jak zwijac sushi?