Sposób przygotowania:
Makaron deserowy brûlée
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu 5-7 minut. Makaron wyjmujemy z wody za pomocą łyżki cedzakowej. Nad tą samą wodą po makaronie ustawiamy miskę z pokruszoną czekoladą, dodajemy serek waniliowy. Całość roztapiamy nad kąpielą wodną. Odstawiamy i dodajemy ugotowane muszelki Mamma Mia. Dobrze mieszamy, żeby masa czekoladowa pokryła dokładnie każdą muszelkę. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła z łyżką mąki- robimy jasną zasmażkę, którą zalewamy śmietanką i mlekiem. Dokładnie mieszamy trzepaczką, aby masa zgęstniała i nie powstały grudki. Gładki krem dosładzamy cukrem waniliowym, perfumujemy skórką cytrynową. Makaron wykładamy po równo do 3 kokilek. Muszelki zalewamy sosem waniliowo-cytrynowym. Wierzch każdego deseru posypujemy brązowym cukrem, który następnie przypalamy za pomocą palnika. Jeśli nie mamy palnika możemy użyć zapalniczki. Makaron deserowy brûlée gotowy!