Makaron domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

łatwy opis jak zrobić makaron w domu....

Makaron domowy

Składniki:

Makaron domowy

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron domowy
Wysypać mąkę na stolnicę. W środku powstałego kopczyka zrobić wgłębienie. Wbić w nie jajka i ewentualnie wlać odpowiednią ilość wody. Wymieszać składniki, wsypać szczyptę soli i zagnieść ciasto. Wyrobić je starannie. Na podsypanym mąką blacie lub stolnicy rozwałkować ciasto na cienki placek. Zwinąć ciasto na wałku, a następnie odwinąć je, jednocześnie wyciągając tak by było jak najcieńsze. Po przeschnięciu zwinąć ciasto w rulon i kroić w paseczki, rozsypać je jedną warstwą na stolnicy, by przeschły. Krojąc bardzo cienko otrzymamy spaghetti.

Tagi:

jajko jajka