lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Makaron na zielono

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi 30 minut.

Makaron na zielono

Składniki:

Makaron na zielono

 

  • sól
  • pieprz
  • mała cebula
  • 200 gram wędzonego boczku
  • opakowanie mrożonego groszku
  • opakowanie makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Makaron na zielono
Na samym początku makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Następnie boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na suchej patelni. Potem cebulę obieramy ze zbędnej skórki i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Potem dodajemy do mięsa i smażymy aż zrobi się szklista. Później wsypujemy mrożony groszek na patelnię potem wlewamy 4 łyżki przegotowanej wody i wszystko dokładnie mieszamy.Zaczynamy smażyć pod przykryciem do czasu aż groszek zmięknie. Na koniec naszej pracy na patelnię wrzucamy ugotowany wcześniej makaron całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.

Tagi:

makaron