Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Makaron ryżowy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

lekki obiad gdy latem nie chce się stać przy garach

Makaron ryżowy z truskawkami

Składniki:

Makaron ryżowy z truskawkami

 

  • 1 op. 300g makaronu ryżowego wstążki,
  • 30-50 dkg świeżych truskawek,
  • 25 dkg sera białego twarogowego,
  • 4-6 łyżek cukru,
  • sok z połowy cytryny,
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego,
  • do smaku: sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z truskawkami
Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15-30 min.. Makaron zalać wrzątkiem, po 3 minutach odcedzić. Rozłożyć porcje na talerzach, oprószyć leciutko odrobinką soli i polać jogurtem. Na wierzch wyłożyć porcje truskawek i posypać całość pokruszonym serem.

Tagi:

makaron sery ser