Sposób przygotowania:
Makaron z wędzoną makrelą
Nastawić wodę na makaron.
Wędzoną makrelę obrać ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki, odstawić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zrumienić lekko cebulę i dodać wędzoną makrelę. Smażyć jeszcze chwilę, aż cebula dobrze zmięknie.
Śmietankę wymieszać z żółtkami, doprawić dobrze świeżo zmielonym pieprzem i odrobina soli ( makrela jest dosyć słonawa).
Makaron ugotować al'dente. Osączyć nieco na sicie, zostawić trochę wody w której gotował się makaron.
Gdy cebulka zmięknie na patelnię wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami. Dodać też ugotowany makaron. Patelnię cały czas trzymać na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje i połączy się z makaronem. Aby całość nie była zbyt sucha podlać odrobiną wody w której gotował się makaron.
Posypać natką pietruszki, wymieszać i można podawać.
Wędzoną makrelę obrać ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki, odstawić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zrumienić lekko cebulę i dodać wędzoną makrelę. Smażyć jeszcze chwilę, aż cebula dobrze zmięknie.
Śmietankę wymieszać z żółtkami, doprawić dobrze świeżo zmielonym pieprzem i odrobina soli ( makrela jest dosyć słonawa).
Makaron ugotować al'dente. Osączyć nieco na sicie, zostawić trochę wody w której gotował się makaron.
Gdy cebulka zmięknie na patelnię wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami. Dodać też ugotowany makaron. Patelnię cały czas trzymać na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje i połączy się z makaronem. Aby całość nie była zbyt sucha podlać odrobiną wody w której gotował się makaron.
Posypać natką pietruszki, wymieszać i można podawać.