Sposób przygotowania:
Makaron z awokado
Makaron gotujemy al dente. W tym czasie przygotowujemy sos. Obieramy czosnek, imbir i cebulę. Cebulę kroimy na średnią kostkę, a czosnek i imbir w półplasterki. Do garnka wlewamy dwie łyżki oliwy i podsmażamy cebulę, czosnek i imbir. Obieramy awokado. Kroimy w dużą kostkę pomidora, mozzarellę i awokado. Makaron odcedzamy. Wodę po gotowaniu makaronu zostawiamy na później.
Po zeszkleniu cebuli dodajemy ugotowany makaron. Dosypujemy wszystkie przyprawy sypkie oprócz soli oraz łyżkę sosu ostrygowego. Mieszamy wszystko energicznie. Gdy makaron przywiera do garnka dolewamy troszkę wody zostawionej po gotowaniu. Gotujemy 5 minut. Do miski wkładamy pomidora z mozzarellą i odrobiną soli i pieprzu. Posypujemy listkami bazylii. Następnie do garnka z makaronem dodajemy pokrojone awokado. Mieszamy i podsmażamy jeszcze około 2 minut.
Tak przygotowane danie wykładamy na talerz i na wierzch wykładamy pomidora z mozzarellą. Na koniec posypujemy resztą bazylii i polewamy oliwą.
Po zeszkleniu cebuli dodajemy ugotowany makaron. Dosypujemy wszystkie przyprawy sypkie oprócz soli oraz łyżkę sosu ostrygowego. Mieszamy wszystko energicznie. Gdy makaron przywiera do garnka dolewamy troszkę wody zostawionej po gotowaniu. Gotujemy 5 minut. Do miski wkładamy pomidora z mozzarellą i odrobiną soli i pieprzu. Posypujemy listkami bazylii. Następnie do garnka z makaronem dodajemy pokrojone awokado. Mieszamy i podsmażamy jeszcze około 2 minut.
Tak przygotowane danie wykładamy na talerz i na wierzch wykładamy pomidora z mozzarellą. Na koniec posypujemy resztą bazylii i polewamy oliwą.