Sposób przygotowania:
Makaron w sosie słodko-kwaśnym
Mięso umyć, osuszyć i pociąć w cienkie paseczki, następnie dodać do niego pieprz i sos sojowy, wymieszać i odstawić na 2-3 godziny.
W woku lub w dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso, następnie przykryć i chwilkę poddusić, aby zmiękło. Do miękkiego mięsa wlać sos i doprowadzić do zagotowania ( sos jest już smaczny i nie trzeba dodawać innych przypraw) .
W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody i ugotować w niej makaron po odcedzeniu dodać do sosu, wymieszać i od razu podawać.
W woku lub w dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso, następnie przykryć i chwilkę poddusić, aby zmiękło. Do miękkiego mięsa wlać sos i doprowadzić do zagotowania ( sos jest już smaczny i nie trzeba dodawać innych przypraw) .
W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody i ugotować w niej makaron po odcedzeniu dodać do sosu, wymieszać i od razu podawać.