Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem, szpinakiem, serem pleśniowym
Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na odrobinie oleju. Przełożyć na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć szpinak.
Smażyć aż odparuje nadmiar wody. Następnie wlać śmietankę oraz dodać rozkruszony ser pleśniowy. Dodać też podsmażonego wcześniej kurczaka.
Wszystko razem smażyć aż ser się rozpuści i sos nieco zgęstnieje. Do smaku doprawić sola i pieprzem.
Makaron ugotować al'denete. Dobrze osączyć i gorący przełożyć do sosu. Dokładnie wymieszać i nałożyć na talerze.
Smażyć aż odparuje nadmiar wody. Następnie wlać śmietankę oraz dodać rozkruszony ser pleśniowy. Dodać też podsmażonego wcześniej kurczaka.
Wszystko razem smażyć aż ser się rozpuści i sos nieco zgęstnieje. Do smaku doprawić sola i pieprzem.
Makaron ugotować al'denete. Dobrze osączyć i gorący przełożyć do sosu. Dokładnie wymieszać i nałożyć na talerze.
Magdalena88
niezły kąsek