Sposób przygotowania:
Smażona kiełbasa z cebulką
Przygotowujemy 2 kiełbasy i 2 cebule. Naszą kiełbasę przekrawamy wzdłuż na pół i lekko ją nacinamy ze strony od skórki. Uważajcie na to aby nie naciąć jej zbyt mocno, ponieważ przed smażeniem Wam się połamie na kawałki.
Obieramy cebulę z łupiny i kroimy ją w cieniutkie paseczki.
Na patelni rozgrzewamy mocno olej, następnie wkładamy na niego cebulkę tak, aby nam się trochę przysmażyła i doprawiamy ją vegetą. Dopiero potem dajemy kiełbasę i smażymy ją. Całość podajemy z musztardą lub ketchupem z kilkoma kromkami chleba.
Obieramy cebulę z łupiny i kroimy ją w cieniutkie paseczki.
Na patelni rozgrzewamy mocno olej, następnie wkładamy na niego cebulkę tak, aby nam się trochę przysmażyła i doprawiamy ją vegetą. Dopiero potem dajemy kiełbasę i smażymy ją. Całość podajemy z musztardą lub ketchupem z kilkoma kromkami chleba.