Sposób przygotowania:
Słodko kwaśne danie na 'talerzykach'
Przygotowujemy SOS: do rondelka dodajemy ocet, cukier, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, posiekany drobniutko czonek, imbir, sól, mieszmy, zagotowujemy, natepnie zalewamy sos mąką wymieszanaz wodą, gotujemy aż sos zgęstnieje.
TALERZYKI: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pokroić na 3 cm kawałki. Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem, dodać pokrojony makaron. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nałożyć równomiernie masę, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, pilnując aby ciasto nie przywierało.
.
DANIE : Mięso polać sosem sojowym, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, odstawić.
Kalafior podzielić na małe różyczki, marchew obrać pokroić w krążki, pieczarki w plastry, fasolkę na 3 cm kawałki - podgotować ją wcześniej, groszek i fasolę odsączyć.. Na patelni podsmażyć mięso na łyżce oleju (ok 10 minut). Na osobnej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać marchew i kalafior, podsmażyć 5 minut, następnie dodać pieczarki, fasolkę szparagową, mięso mielone, smażyć 5 minut, zalać danie sosem słodko kwaśnym, dusić pod przykryciem do miękkości warzyw, pod koniec gotowania dodać fasolę czerwoną i groszek.
Na usmażone "talerzyki" nakładać danie - pychotka!
TALERZYKI: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pokroić na 3 cm kawałki. Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem, dodać pokrojony makaron. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nałożyć równomiernie masę, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, pilnując aby ciasto nie przywierało.
.
DANIE : Mięso polać sosem sojowym, dodać pokrojoną cebulę i czosnek, odstawić.
Kalafior podzielić na małe różyczki, marchew obrać pokroić w krążki, pieczarki w plastry, fasolkę na 3 cm kawałki - podgotować ją wcześniej, groszek i fasolę odsączyć.. Na patelni podsmażyć mięso na łyżce oleju (ok 10 minut). Na osobnej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać marchew i kalafior, podsmażyć 5 minut, następnie dodać pieczarki, fasolkę szparagową, mięso mielone, smażyć 5 minut, zalać danie sosem słodko kwaśnym, dusić pod przykryciem do miękkości warzyw, pod koniec gotowania dodać fasolę czerwoną i groszek.
Na usmażone "talerzyki" nakładać danie - pychotka!
msewka