danost

danost

Kucharz
[Przepisów: 5]

Makaron z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z bakaliami szybkie i smaczne

Makaron z bakaliami

Składniki:

Makaron z bakaliami

 

  • 200 g makaronu świderki lub drobniejszego
  • 50 g słonecznika łuskanego
  • 50 g rodzynek
  • łyżka płatków migdałowych
  • sól
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  • 5 łyżek miodu

Sposób przygotowania:

Makaron z bakaliami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy na talerze. Słonecznik mieszamy z migdałami i prażymy na suchej patlni. Rodzynki moczymy 10 minut w soku jabłkowym, po czym odsączamy. Do rodzynków dodajemy uprażone migdały ze słoncznikiem , mieszamy i dodajemy miód. Tak przygotowanymi bakaliami polewamy majkaron.

Tagi:

makaron