Sposób przygotowania:
Makaron z jagodami
Makaron gotuje w lekko posolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gotowy makaron odcedzam.
Jagody myję, osuszam i zasypuje cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiam na kilka minut, aż jagody puszczą sok. Wykładam jagodową masę na ugotowany makaron. Można wymieszać wszystko, jednak nie jest to konieczne.
Dodatkowo danie mozna wzbogacić o dodanie białego serka twarogowego bądź bitej smietany.
Najlepiej smakuję zaraz po przygotowaniu.
Jagody myję, osuszam i zasypuje cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiam na kilka minut, aż jagody puszczą sok. Wykładam jagodową masę na ugotowany makaron. Można wymieszać wszystko, jednak nie jest to konieczne.
Dodatkowo danie mozna wzbogacić o dodanie białego serka twarogowego bądź bitej smietany.
Najlepiej smakuję zaraz po przygotowaniu.