iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sznycel z jajkiem sadzonym na puree czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pomysł na prosty smaczny obiad. Sznycel wieprzowy podany z jajkiem sadzonym na kremowym puree z nutą czosnku. Smacznego.

Sznycel z jajkiem sadzonym na puree czosnkowym

Składniki:

Sznycel z jajkiem sadzonym na puree czosnkowym

 

  • 1/2 kg łopatki

 

 

  • 2 cebule

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z jajkiem sadzonym na puree czosnkowym
Łopatkę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy dość grubo, podsmażamy na maśle. Mielimy cebulę z mięsem. Dodajemy jajka, czosnek granulowany i sól do smaku. Wyrabiamy masę.

Formujemy płaskie sznycelki. Smażymy je na patelni grillowej.

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dusimy ze śmietaną, dodajemy czosnek granulowany.

Jajka smażymy, solimy, podajemy na sznyclu.