redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przygotuj na obiad pyszne danie! Pamiętaj, że świeży szpinak nie wymaga długiego smażenia czy gotowania. Krótki czas obróbki, pozwoli mu zachować jędrność i żywą barwę.

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi

 

  • 100 g makaronu razowego spaghetti

 

 

 

 

 

  • 2 łyżki oliwy z oliwek rafinowanej

 

 

 

  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i orzechami włoskimi
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.

Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.



Przepis z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".