Sposób przygotowania:
Makaron z kukurydzą i mięsem mielonym
Ugotować makaron. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Pieczarki płuczemy i kroimy w talarki. Podsmażamy na łyżce masła naszą pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Następnie dodajemy ugotowany makaron i podsmażamy razem z cebulką i pieczarkami. Następnie dodajemy mięso mielone na patelnie, dzieląc na mniejsze kawałki drewnianą łyżką podczas smażenia. Podlewamy wodą z kukurydzy ( nie za dużo ) . Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, posypujemy troszeczkę chili oraz przyprawy do mielonych. Chwilę dusimy , po czym dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i pół puszki kukurydzy . Mieszamy jeszcze ok 5 minut. Wykładamy na talerz , możemy posypać na wierzchu serem żółtym i grzankami. Ja jednak wolę bez dodatków. SMACZNEGO