Sposób przygotowania:
Makaron z pesto orzechowo-ziołowymPrzygotowanie pesto
![Makaron z pesto orzechowo-ziołowym Makaron z pesto orzechowo-ziołowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/makaron-z-pesto-orzechowo-ziolowym-444057.jpg)
Przygotowanie pesto rozpoczynamy od wyłuskania orzechów włoskich.
Do blendera wrzucamy wyłuskane orzechy włoskie, obrany ząbek czosnku, listki tymianku i rozmarynu. Wszystko blendujemy na jednolitą masę stopniowo dodając oliwę extravergine oraz 1-2 łyżki soku z cytryny.
Pesto doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie makaronu z pesto
W międzyczasie gotujemy makaronu al dente.
Pesto z orzechów włoskich i ziół mieszamy z 1-2 łyżkami wody po ugotowanym makaronie.
Makaron mieszamy z pesto, posypujemy startym parmezanem.