Sposób przygotowania:
Makaron z sosem truskawkowym z pomarańczą
W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną oleju i soli, wrzucamy makaron i gotujemy al dente (ja zawsze po ponownym zagotowaniu mieszam, wyłączam gaz i zostawiam pod przykryciem aż "dojdzie").
Odcedzamy na durszlaku, można też przelać zimną wodą.
W czasie gotowania makaronu zajmujemy się owocami - truskawki płuczemy, odszypułkowujemy i wrzucamy do blendera.
Dodajemy cząstki pomarańczy. Wlewamy śmietankę (można zostawić odrobinę do polania na talerzach), miksujemy.
Jeśli zachodzi taka potrzeba można sos dosłodzić. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i ew. odrobiną śmietanki. Można udekorować listkami mięty lub melisy.
Smakuje na ciepło i na zimno.
Odcedzamy na durszlaku, można też przelać zimną wodą.
W czasie gotowania makaronu zajmujemy się owocami - truskawki płuczemy, odszypułkowujemy i wrzucamy do blendera.
Dodajemy cząstki pomarańczy. Wlewamy śmietankę (można zostawić odrobinę do polania na talerzach), miksujemy.
Jeśli zachodzi taka potrzeba można sos dosłodzić. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i ew. odrobiną śmietanki. Można udekorować listkami mięty lub melisy.
Smakuje na ciepło i na zimno.