Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami
Galaretki potrzebne do mas serowych i owocowych mieszamy w podanej w składnikach ilości wrzącej wody i studzimy.
Spód:
Masło rozpuszczamy i studzimy. Herbatniki przekładamy do woreczka i rozcieramy na pył. Proszek z ciastek przekładamy do miski i wlewamy do niej przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy. Powstanie coś w rodzaju mokrego piasku. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy, dociskami i wyrównujemy wierzch. Wkładamy do lodówki, by zastygł.
Masa serowa z galaretką truskawkową:
Do miski przekładamy ser i wlewamy galaretkę. Całość dokładnie miksujemy. Gotową masę wlewamy na schłodzony spód i wkładamy do zastygnięcia do lodówki.
Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie przekładamy do pojemnika blendera i miksujemy na gładka masę. Tak przygotowane owoce przelewamy do galaretki brzoskwiniowej. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą masę przelewamy na zastygniętą masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Masa serowa z galaretką brzoskwiniową:
Do miski z serem wlewamy galaretkę brzoskwiniową i miksujemy, aż składniki się połączą. Gotową masę wlewamy na zastygniętą masą owocową.
Masa truskawkowa:
Do pojemnika blendera dajemy truskawki i miksujemy je na gładką masę. Tak przygotowaną masę wlewamy do galaretki truskawkowej i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dobrze schłodzone ciasto wyjmujemy z formy.
Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno. Przekładamy ją do dekoratora i ozdabiamy wierzch sernika. Układamy truskawki i schładzamy.
Podajemy.
Spód:
Masło rozpuszczamy i studzimy. Herbatniki przekładamy do woreczka i rozcieramy na pył. Proszek z ciastek przekładamy do miski i wlewamy do niej przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy. Powstanie coś w rodzaju mokrego piasku. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy, dociskami i wyrównujemy wierzch. Wkładamy do lodówki, by zastygł.
Masa serowa z galaretką truskawkową:
Do miski przekładamy ser i wlewamy galaretkę. Całość dokładnie miksujemy. Gotową masę wlewamy na schłodzony spód i wkładamy do zastygnięcia do lodówki.
Masa brzoskwiniowa:
Brzoskwinie przekładamy do pojemnika blendera i miksujemy na gładka masę. Tak przygotowane owoce przelewamy do galaretki brzoskwiniowej. Całość dokładnie mieszamy. Powstałą masę przelewamy na zastygniętą masę serową. Ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Masa serowa z galaretką brzoskwiniową:
Do miski z serem wlewamy galaretkę brzoskwiniową i miksujemy, aż składniki się połączą. Gotową masę wlewamy na zastygniętą masą owocową.
Masa truskawkowa:
Do pojemnika blendera dajemy truskawki i miksujemy je na gładką masę. Tak przygotowaną masę wlewamy do galaretki truskawkowej i dokładnie mieszamy. Powstałą masę wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dobrze schłodzone ciasto wyjmujemy z formy.
Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno. Przekładamy ją do dekoratora i ozdabiamy wierzch sernika. Układamy truskawki i schładzamy.
Podajemy.
eli_555
zewa
misia5
Cieszę się, że Ci się podoba :)
misia5
Dziękuję :)
misia5
Dziękuję :) Bardzo mi miło :) Cieszę, że Ci się podoba :)
Pobitegarybarbary
monikaa
demisec
iziona