Sposób przygotowania:
Owocowa delicja
Białka oddzielić od żółtek. Do miski wsypać mąkę, sól, 1/2 szk cukru pudru, proszek do pieczenia, dodać żółtka i margarynę i za pomocą miksera wszystko połączyć. Potem zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Jedną włożyć do woreczka i schować do lodówki. Drugą wylepić blaszkę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić blaszkę do lodówki.
Blachę z ciastem i ciasto w woreczku trzymać około godziny. Potem ubić białka ze szklanką cukru pudru i przyprawą cytrynowo pomarańczową na sztywno, dodać budynie, wymieszać i na koniec bardzo powoli wlewać maleńką stróżką olej cały czas mieszając masę.
Gotową wyłożyć na ciasto, na masę poukładać truskawki i pokrojoną nektarynkę i drugą część ciasta porwać na kawałki lub zetrzeć na tarce na górze.
Ciasto piec 35 - 40 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto wystudzić.
Blachę z ciastem i ciasto w woreczku trzymać około godziny. Potem ubić białka ze szklanką cukru pudru i przyprawą cytrynowo pomarańczową na sztywno, dodać budynie, wymieszać i na koniec bardzo powoli wlewać maleńką stróżką olej cały czas mieszając masę.
Gotową wyłożyć na ciasto, na masę poukładać truskawki i pokrojoną nektarynkę i drugą część ciasta porwać na kawałki lub zetrzeć na tarce na górze.
Ciasto piec 35 - 40 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto wystudzić.
eli_555
zewa
Dziękuję,jest pyszne
Pobitegarybarbary
aga-25
zewa
Magdalena88
zewa
Ciasto jest pyszne ale użyłam truskawek i nektarynki nie rabarbaru.