Sposób przygotowania:
Makaron z truskawkami
Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy szypułek. Następnie tniemy je na mniejsze kawałki, które przekładamy do miski. Dodajemy do nich niewielką ilość cukru trzcinowego i dokładnie mieszamy. Odstawiamy, by owoce puściły sok.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości lub al dente. To zależy od naszych upodobań. Gdy makaron będzie miękki ( lub al dente) odlewamy wodę, a do garnka z makaronem przekładamy truskawki razem z sokiem, który puściły.
Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości lub al dente. To zależy od naszych upodobań. Gdy makaron będzie miękki ( lub al dente) odlewamy wodę, a do garnka z makaronem przekładamy truskawki razem z sokiem, który puściły.
Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.