Sposób przygotowania:
Makaron w pomidorowym sosieETAP 1:
Boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni, następnie zdjąć z patelni na papierowy ręcznik w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu, a powstały tłuszcz zlać do słoiczka ( przyda się nam w innym czasie).
ETAP 2:
Seler obrać i pokroić w cieniutkie paseczki po zlaniu tłuszczu patelnia dalej jest tłusta i na tej patelni zrumienić pokrojony seler. Kiedy seler się zrumieni na patelnię przelać sos ze słoika, dolać 1/2 szklanki wody i dołożyć odsączona z zalewy kukurydzę, zagotować.
ETAP 3:
Na koniec dodać podsmażony boczek i dosypać 1/2 łyżeczki mielonej papryki.
ETAP 4:
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody i zaraz po odcedzeniu dodać do sosu, wymieszać i podawać, przed podaniem posypać zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.
iziona
Magdalena88
niezły kąsek
kuchcik77
Czekoladka 2