Sposób przygotowania:
Wiosenny makaron na zielono
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Brokuła kroimy w małe różyczki, cukinie młoda kroimy w kostkę. Paprykę zieloną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w równą kosteczkę. Czosnek siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce.
Na patelni na łyżce masła z łyżką oleju rzepakowego podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone warzywa i groszek zielony. Chwilę smażymy. Dodajemy kilka kostek mrożonego rozdrobnionego szpinaku. Solimy do smaku. Podlewamy odrobiną wody.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Warzywa mają być al dente. Do ugotowanych warzyw dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Posypujemy startym serem.
Na patelni na łyżce masła z łyżką oleju rzepakowego podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone warzywa i groszek zielony. Chwilę smażymy. Dodajemy kilka kostek mrożonego rozdrobnionego szpinaku. Solimy do smaku. Podlewamy odrobiną wody.
Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Warzywa mają być al dente. Do ugotowanych warzyw dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Posypujemy startym serem.