iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenny makaron na zielono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Typowo wiosenne danie , kolor nadziei, dużo witamin i świeży smak. bardzo szybkie w przygotowaniu, jeszcze lepsze po odgrzaniu.

Wiosenny makaron na zielono

Składniki:

Wiosenny makaron na zielono

 

  • 1 brokuł

 

  • 1/2 szklanki zielonego groszku

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 20 dag sera żółtego

 

  • 1/2 opakowania makaronu

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny makaron na zielono
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Brokuła kroimy w małe różyczki, cukinie młoda kroimy w kostkę. Paprykę zieloną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w równą kosteczkę. Czosnek siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce.

Na patelni na łyżce masła z łyżką oleju rzepakowego podsmażamy czosnek, dodajemy pokrojone warzywa i groszek zielony. Chwilę smażymy. Dodajemy kilka kostek mrożonego rozdrobnionego szpinaku. Solimy do smaku. Podlewamy odrobiną wody.

Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Warzywa mają być al dente. Do ugotowanych warzyw dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Posypujemy startym serem.

Tagi:

dania makarony