ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 861]

Makaron z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy makaron z truskawkami z jogurtem, idealne danie na podwieczorek , na kolację, bardzo lubimy zwłaszcza przy świeżych truskawkach.

Makaron z truskawkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z truskawkami

 

  • makaron świderki 1 opakowanie,
  • olej rzepakowy 1 łyżka,
  • sól 1 łyżka,
  • woda 4 litry

 

  • truskawki świeże 1 kg,
  • cukier puder 6 łyżek,
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie,
  • jogurt naturalny 760 gram 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Makaron z truskawkami
Makaron świderki lub inny jaki się lubi ugotować w osolonej wodzie z olejem, po ugotowaniu odcedzić na durszlak i przelać zimną wodą, odcedzić dobrze z wody. 

Truskawki obrać, szybko opłukać zimną wodą, wsypać do miski. 

Dodać cukier wanilinowy, cukier puder, wlać jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować ma mus.

Podawać makaron polany truskawkami.
Makaron z truskawkami
Można dać odmrożone truskawki również, z jogurtem są mniej kaloryczne.
Makaron z truskawkami
Makaron gotujemy z olejem nie będzie się sklejał.