Sposób przygotowania:
Sałatka z selera naciowego i pomarańczy
1. Pomarańczę obieramy i oddzielamy z niej białe części. Kroimy na małe kawałki.
2. Seler naciowy myjemy i kroimy w półplasterki.
3. Kiwi również obieramy i kroimy (zastępczo zamiast kiwi można użyć 1 łyżkę soku z cytryny).
4. Orzechy wkładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem.
5 W misce mieszamy wszystkie składniki i dodajemy olej arachidowy i miód.
2. Seler naciowy myjemy i kroimy w półplasterki.
3. Kiwi również obieramy i kroimy (zastępczo zamiast kiwi można użyć 1 łyżkę soku z cytryny).
4. Orzechy wkładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem.
5 W misce mieszamy wszystkie składniki i dodajemy olej arachidowy i miód.