edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Mus czekoladowy z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mus czekoladowy na bazie awokado, miodu, kakao oraz orzechów włoskich. Zdrowy i prosty w przyrządzaniu deser dla łasuchów.

Mus czekoladowy z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus czekoladowy z awokado

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z awokado
1. Awokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ.

2. Przekładamy awokado do naczynia blendera i miksujemy z gorzkim kakao, miodem, mlekiem, startą gorzką czekoladą oraz orzechami włoskimi.

3. Dodajemy sok z cytryny. 

4. Podajemy od razu lub najlepiej schłodzić w lodówce. 

5. 0pcjonalnie możemy dodać szczyptę soli morskiej aby podkreślić smak. 

6. Awokado można rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Mus czekoladowy z awokado
Do kielicha blendera wkładamy awokado i dodajemy gorzkie kakao
Mus czekoladowy z awokado
Dodajemy zwykle mleko lub roślinne i blendujemy
Mus czekoladowy z awokado
Dodajemy sok z cytryny i startą gorzką czekoladę
Mus czekoladowy z awokado
Dodajemy miód oraz opcjonalnie orzechy włoskie lub inne ulubione