Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy z awokado
1. Awokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ.
2. Przekładamy awokado do naczynia blendera i miksujemy z gorzkim kakao, miodem, mlekiem, startą gorzką czekoladą oraz orzechami włoskimi.
3. Dodajemy sok z cytryny.
4. Podajemy od razu lub najlepiej schłodzić w lodówce.
5. 0pcjonalnie możemy dodać szczyptę soli morskiej aby podkreślić smak.
6. Awokado można rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki i wymieszać.
2. Przekładamy awokado do naczynia blendera i miksujemy z gorzkim kakao, miodem, mlekiem, startą gorzką czekoladą oraz orzechami włoskimi.
3. Dodajemy sok z cytryny.
4. Podajemy od razu lub najlepiej schłodzić w lodówce.
5. 0pcjonalnie możemy dodać szczyptę soli morskiej aby podkreślić smak.
6. Awokado można rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki i wymieszać.