Sposób przygotowania:
Paprykarz szczeciński z kasza jaglana
1. Kasze jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Cebulę i pora kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę. Przesmażamy chwilkę razem.
4. Makrele obieramy że skóry i pozbywamy wszystkich ości.
5. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz bulion i koncentrat pomidory lub passate pomidorową.
6. Dodajemy pieprz, wędzona paprykę czerwoną, kurkumę oraz w razie potrzeby sol. Mieszamy i smażymy do miękkości warzyw.
7. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Przekładamy do naczynia.
2. Cebulę i pora kroimy drobno i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę. Przesmażamy chwilkę razem.
4. Makrele obieramy że skóry i pozbywamy wszystkich ości.
5. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz bulion i koncentrat pomidory lub passate pomidorową.
6. Dodajemy pieprz, wędzona paprykę czerwoną, kurkumę oraz w razie potrzeby sol. Mieszamy i smażymy do miękkości warzyw.
7. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Przekładamy do naczynia.