iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makron chiński z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makron chiński z cieciorką i białą kiełbasą

Makron chiński z cieciorką

Składniki:

Makron chiński z cieciorką

 

  • 1 opakowanie makaron chiński,
  • 1/2 puszki cieciorka,
  • 4 łyżki kukurydzy,
  • 2 łyżki jarzynka suszona,
  • bulion warzywny,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 1 kiełbasa biała,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 2 łyżki parmezanu startego

 

Sposób przygotowania:

Makron chiński z cieciorką
Na patelni wybierajmy głęboką z pokrywka podsmażamy a oleju posiekaną cebulę następnie dodajemy pokrojoną białą kiełbasę -smażymy. Wsypujemy kilka łyżeczek suszonych warzyw mieszamy. Dodajemy suchy makaron , zalewamy 1,5 szklanki bulionu warzywnego.Nakrywamy i dusimy aż makaron wchłonie bulion . Miedzy czasie dodajemy na patelnie cieciorkę i kukurydzę. Pod koniec dodajemy ketchup i dokładnie wszystko mieszamy. Pod koniec dodać parmezan i dokładnie wymieszać .