Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Malinowy mus.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gęsty aromatyczny mus z malin i maślanki.

Malinowy mus. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Malinowy mus.

 

  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka maślanki
  • łyżka cukru
  • owoce do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Malinowy mus.
Maślanka powinna być gęsta, to nam pomoże uzyskać pożądaną konsystencję deseru. Maliny obieramy i płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Do malaksera wlewamy maślankę i zaczynamy miksować, stopniowo dorzucamy maliny, cały czas miksując. Próbujemy pod względem smaku i jeśli ktoś lubi słodsze wydanie, może sobie doprawić cukrem. Nakładamy do salaterek, jeśli będzie podawane dzieciom, aby je zachęcić do zjedzenia wesoła dekoracja.
Malinowy mus.
Maliny i maślanka, w takiej samej proporcji.

Tagi:

mus