Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Mandarynkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cytrusowa nalewka. Raz wypiłam naparstek i stwierdziłam ze to nie dla mnie;) wychodzi bardzo mocna. z książki M.Campari

Mandarynkówka

Składniki:

Mandarynkówka

 

  • Skorka z 3 dojrzałych mandarynek
  • 20 dag cukru
  • ½ l spirytusu
  • Szklanka wody źródlanej

 

Sposób przygotowania:

Mandarynkówka
Skórkę włożyć do słoja zalac spirytusem. Szczelnie zamknąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 2 doby. Zlac płyn do butelki. Z cukru i 1 szklanki źródlanej wody przygotowac syrop. Do ciepłego syropu wlewać nalewkę, cały czas mieszając. Odstawić do sklarowania na 2 tygodnie. Przesaczyć przez bibułke filtracyjną. Po tygodniu nadaje się do picia.