Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Marchewkowe placki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placki zrobione na śniadanie czy kolacje, bardzo pożywne. Możemy podać dzieciom, które polubią to danie.

Marchewkowe placki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marchewkowe placki

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowe placki
Marchewki myjemy, obieramy, następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do miski, dodajemy jajka, starty zółty ser, mąkę. Przyprawiamy. Mieszamy aby składniki się połączyły. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i smażymy placki na średnim ogniu do zarumienienia się z obu stron;). Podajemy od razu po przygotowaniu. Do placków możemy podać jogurt naturalny lub śmietanę;)
Marchewkowe placki
Marchewkowe placki pokazane w przekroju