Sposób przygotowania:
Marmolada pomarańczowaPrzygotowanie marmolady mandarynkowej rozpoczynamy od dokładnego umycia pomarańczy.
Owoce obieramy i filetujemy, aby usunąć wszystkie białe błonki z pomarańczy.
Każdą cząstkę owocu kroimy na pół. Do dużego garnka wrzucamy pokrojone pomarańcze oraz cukier. Gotujemy ok. 45 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Temperatura gotowania nie powinna przekroczyć 100 stopni. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gorącą marmoladę wlewamy do wysterylizowanych słoików, które dokładnie zamykamy i odwracamy. Po wystygnięciu sprawdzamy, czy słoiki zostały dobrze zamknięte.
Marmolada pomarańczowa jest gotowa!
Każdą cząstkę owocu kroimy na pół. Do dużego garnka wrzucamy pokrojone pomarańcze oraz cukier. Gotujemy ok. 45 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Temperatura gotowania nie powinna przekroczyć 100 stopni. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gorącą marmoladę wlewamy do wysterylizowanych słoików, które dokładnie zamykamy i odwracamy. Po wystygnięciu sprawdzamy, czy słoiki zostały dobrze zamknięte.
Marmolada pomarańczowa jest gotowa!