Sposób przygotowania:
Sałatka na zimę
Cukinie myjemy i wydrążamy środek. Przepuszczamy przez szatkownicę. Solimy i odstawiamy na 3 godziny, aby puściła sok.
Obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną paprykę kroimy w słupki. Cebulkę kroimy w piórko. Umytą natkę kroimy. Z cukinii wyciskamy sok.
Dodajemy wszystkie przygotowane składniki i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Dajemy do słoików na ciasno.
Pasteryzujemy 20 minut.
Obrane marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną paprykę kroimy w słupki. Cebulkę kroimy w piórko. Umytą natkę kroimy. Z cukinii wyciskamy sok.
Dodajemy wszystkie przygotowane składniki i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Dajemy do słoików na ciasno.
Pasteryzujemy 20 minut.