Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Dżem jabłkowo-pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dobry dżem zawsze się przyda. A tym bardziej jak mamy pod ręką coś w niecodziennym smaku aż chce się smażyć naleśniki!

Dżem jabłkowo-pomarańczowy

Składniki:

Dżem jabłkowo-pomarańczowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem jabłkowo-pomarańczowy
Owoce dokładnie myjemy. Pomarańcze obieramy ze skórki. Następnie wszystko kroimy w kostkę. Podgrzewamy patelnię. Przekładamy na nią pomarańcz oraz jabłko. Następnie zasypujemy cukrem i stopniowo dodajemy wody. Podduszamy i trzymamy na ogniu aż wszystko się ładnie połączy. Przekładamy do słoika i wekujemy na zimę :)