Sposób przygotowania:
Marsjanin
*Biszkopt: Oddzielic żółtka od białek . Białka ubić z cukrem na sztywno . Żółtka utrzec z octem do białości . Delikatnie dodac białka do żółtek lekko mieszając połączyc z maka i proszkiem do pieczenia . Ciasto piec w 180C przez ok15 min. Upieczone ciasto wyciagnac z blaszki i wystudzic. *Zielona masa: Kubusia zagotowac z budyniami uprzednio rozprowadzic budynie z 2 szklankach odlanego zimnego soku . Zagotowac! Goraca mase przełaozy na zimny biszkopt!Na przestudzona mase ułozyc delicje ! *Różowa masa : Galaretke rozpuścić w 3/4szkl wody i odstawic aby lekko steżała. Zimna smietane ubic na sztywno . pod koniec ubijania dodac lekko tężejącą galaretke i dalej ubijac . Śmietane wyłożyc na delicje .Galaretki szafirowe rozpuscic w 800 ml goracej wody i odstawic aby lekko stążałą . Nastepnie wylac na Ciasto .Pacek wstawic do lodówki lub trzymac w chłodnym miejscu. SMACZNEGO!!!:):)
marietta
robertjankopp