Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Maślankowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deser na upalne dni.

Maślankowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Maślankowiec

 

  • 3 szklanki maślanki
  • 3 różnokolorowe galaretki

Sposób przygotowania:

Maślankowiec
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Gdy galaretki zaczną tężeć, wlewamy je do maślanki - 1 szklanka maślanki + 1 galaretka. Każdą część ubijamy przez chwilę trzepaczką. Wlewamy po kolei do formy. Każdą część wstawiamy do lodówki przed wlaniem następnej, aby stężała. Oczywiście warstw maślankowca można zrobić dużo więcej, w zależności od apetytu. :) Można też do niego dodać owoce, posypać wiórkami czekolady czy ozdobić bitą śmietaną.
Maślankowiec
Każdą część maślanki ubijamy chwilę z galaretką.
Maślankowiec
Po wlaniu do formy każdą część wstawiamy do lodówki, aby stężała.