Sposób przygotowania:
Miękkie ciasteczka malinowePrzygotowanie i pieczenie
1. Masło umieszczamy w malakserze i ucieramy z cukrem na gładką masę.
2.. Dodajemy ekstrakt waniliowy oraz przesiane suche składniki. Miksujemy do momentu połączenia. Wlewamy sok z cytryny oraz dodajemy otartą skórkę cytrynową.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy koniecznie zmrożone maliny wszystko łączymy pulsacyjnie aż ciasto nabierze różowego koloru a maliny się nieco rozdrobnią. Ważne by na tym etapie nie przesadzić z miksowaniem bo inaczej będziemy musieli dodatkowo schłodzić ciasto przed właściwym nakładaniem do pieczenia. Cisto musi być zimne.
4. Wykładamy na przygotowane wcześniej blachy wyłożone papierem do pieczenia pozostawiając odstępy. Ja nakładam porcje łyżką do lodów bo tak jest najwygodniej.
5. Przygotowane kulki ciasta pieczemy w 175 st C przez 14-16 minut w zależności od wielkości ciastek. Po upieczeniu studzimy przez ok 10 minut. Gotowe.
Di bloguje
Sylvia90
Dziękuję Ci bardzo:)