ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Frittata z pomidorami i sałatą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Można powiedzieć bosmańska frittata, wakacyjna. Takie jedzonko zrobiliśmy na kolację, na zakończenie pięknego dnia. Jajka, pomidory, sałata i można palce lizać. Pycha.

Frittata z pomidorami i sałatą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frittata z pomidorami i sałatą

 

Sposób przygotowania:

Frittata z pomidorami i sałatą

ETAP 1:

Do czystej sałaty dodać olej z cytryną i bazylia, a także ocet jabłkowy, miód i sól do smaku. Przemieszać.

Pomidora umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać w miseczce. Dodać pokrojonego pomidora, sól i świeżo mielony pieprz kolorowy. W rondelku rozgrzać łyżeczkę smalcu i wlać roztrzepane jajka.

Przykryć i smażyć na wolnym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną. Przełożyć na talerz i na wierzchu ułożyć sałatę. Można złożyć na pół. Zajadać.

Smacznego.

Frittata z pomidorami i sałatą
Smażenie jajek z pomidorami na małym ogniu
Frittata z pomidorami i sałatą
Mix sałat i pomidor - produkty na kolację

Tagi:

dania pomidor