Sposób przygotowania:
Mięso mielone z grilla
Mięso wykorzystywane do przyrządzenia tego przepisu nie może być zbyt chude, ponieważ rozpadnie się podczas pieczenia. Możemy użyć samej łopatki lub połączyć ją z innym mięsem, np. wołowym.
Mięso mielimy razem z cebulą. Do masy dodajemy przyprawy i łyżkę wody - wszystko dokładnie wyrabiamy i mocno uciskając w rękach formujemy wałeczki.
Odstawiamy mięso do lodówki aby stężało, na około godzinę. Pieczemy na grillu na małym ogniu minimum 20 minut. Do masy można dodać zioła - tymianek i oregano. Smacznego!
Mięso mielimy razem z cebulą. Do masy dodajemy przyprawy i łyżkę wody - wszystko dokładnie wyrabiamy i mocno uciskając w rękach formujemy wałeczki.
Odstawiamy mięso do lodówki aby stężało, na około godzinę. Pieczemy na grillu na małym ogniu minimum 20 minut. Do masy można dodać zioła - tymianek i oregano. Smacznego!