Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki z indyka z garam masalą
🔘 Pierś z kurczaka lub indyka umyć, osuszyć papierem kuchennym i pokroić na 2 cm kawałki.
🔘 Marynata: do odpowiednio dużego naczynia włożyć jogurt, wlać sok z cytryny, następnie dodać czosnek, sól, pieprz, przecier pomidorowy, garam masala, imbir, kurkumę, paprykę i kmin rzymski. Wszystko dobrze razem z sobą wymieszać.
🔘 Następnie mięso drobiowe staranie wymieszać rękami z przygotowaną marynatą, nawleć na drewniane patyczki do szaszłyków i spryskać olejem. Teraz wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 17 minut w 200°C / Termoobieg /, lub umieścić na kratce grillowej na grillu ogrodowym i grillować przez około 8 - 10 minut w zależności od temperatury grilla.
🔘 Marynata: do odpowiednio dużego naczynia włożyć jogurt, wlać sok z cytryny, następnie dodać czosnek, sól, pieprz, przecier pomidorowy, garam masala, imbir, kurkumę, paprykę i kmin rzymski. Wszystko dobrze razem z sobą wymieszać.
🔘 Następnie mięso drobiowe staranie wymieszać rękami z przygotowaną marynatą, nawleć na drewniane patyczki do szaszłyków i spryskać olejem. Teraz wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 17 minut w 200°C / Termoobieg /, lub umieścić na kratce grillowej na grillu ogrodowym i grillować przez około 8 - 10 minut w zależności od temperatury grilla.
Czekoladka 2