Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Migdałowa kawa Italia O’Ccaffe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zaprosiłaś do siebie koleżanki na babskie spotkanie, pogaduszki i plotki? Zaskocz przyjaciółki czymś, co będą długo wspominały!

Migdałowa kawa  Italia O’Ccaffe

Składniki:

Migdałowa kawa Italia O’Ccaffe

 

  • 150 ml zaparzonej kawy O’CCAFFE
  • 20 ml likieru migdałowego
  • Dodatki: bita śmietana, migdały i płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Migdałowa kawa Italia O’Ccaffe
Kawę zaparz, oddziel fusy i poczekaj kilka minut, aby lekko przestygła. Następnie dodaj likieru migdałowego i dokładnie wymieszaj. Przelej kawę do filiżanek lub przeźroczystych kieliszków. Kawę należy ozdobić bitą śmietaną w sprayu, wetknąć w nią całe migdały i posypać płatkami migdałowym. Z „Migdałową Italię O’CCAFFE” doskonale komponują się krucha ciasteczka z bakaliami – migdałami i czekoladą podane dodatkowo jako deser lub krucha rurki z nadzieniem migdałowym lub śmietankowym, które można podać jako deser lub przyozdobić nimi kawę.

Podstawą kawowej „ Migdałowej Italii O’CCAFFE” jest kawa O’CCAFFE SUPER BAR. To doskonała mieszanka Arabiki i Robusty charakteryzująca się typową włoską intensywnością. Wspaniały, głęboki aromat i bogaty, intensywny smak zapewnia o najwyższej włoskiej jakości kawy i funduje niezapomniane doznania pieszczące zmysły. Duże opakowanie O’CCAFFE SUPER BAR jest atutem…nigdy nie zabraknie ci twojej ulubionej kawy.