Sposób przygotowania:
Migdałowe crumble ze śliwkami kalifornijskimi i jabłkami
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W średnim garnku ugotuj jabłka z cukrem pudrem i wodą, aż będą miękkie. Uwaga! Nie doprowadzaj do konsystencji puree. Dodaj śliwki kalifornijskie i umieść całość w naczyniu żaroodpornym.
Kruszonka: wymieszaj palcami mąkę, zmielone migdały, brązowy cukier oraz masło.
Na wierzch masy owocowej wyłóż kruszonkę. Całość umieść w rozgrzanym piekarniku.
Po 30 minutach sprawdź crumble - kruszonka powinna być lekko brązowa z wierzchu.
Serwuj z kremem.
W średnim garnku ugotuj jabłka z cukrem pudrem i wodą, aż będą miękkie. Uwaga! Nie doprowadzaj do konsystencji puree. Dodaj śliwki kalifornijskie i umieść całość w naczyniu żaroodpornym.
Kruszonka: wymieszaj palcami mąkę, zmielone migdały, brązowy cukier oraz masło.
Na wierzch masy owocowej wyłóż kruszonkę. Całość umieść w rozgrzanym piekarniku.
Po 30 minutach sprawdź crumble - kruszonka powinna być lekko brązowa z wierzchu.
Serwuj z kremem.