Sposób przygotowania:
Tort Pavlowa - królowa wśród deserówPieczenie Bezy
Włącz piekarnik na 180 St.C - termoobieg.
Do białek dodaj sól i cały cukier. Miksuj przez 7 minut do rozpuszczenia cukru.
Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Dokładnie zmiksuj.
Na papierze do pieczenia narysuj okrąg o średnicy 20 cm. Papier odwróć, połóż na ruszcie. W okręgu umieść bezową masę.
Łyżką formuj okrągłą bezę, na jej górze zrób delikatne wgłębienie, tam po upieczeniu umieścisz krem.
Pozostaw bezę w piekarniku i natychmiast skręć temperaturę do 120 lub 110 St.C jeśli masz mocny piekarnik. Susz bezę przez 1,5h. Pamiętaj, aby nie otwierać w tym czasie piekarnika. Dopiero po jej upieczeniu/wysuszeniu studź bezę w uchylonym piekarniku.
Krem
W wysokim naczyniu umieść kremówkę, serek mascarpone oraz cukier waniliowy.
Całość zabezpiecz przed pryskaniem i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Składanie Pavlowej
Na ostudzoną beze nałóż krem .
Całość przystrój świeżymi owocami.
SylaUla
niezły kąsek
Zjem Cie
heheh, chcialam pokazać przekrój :)
Ale fakt, zjadłam ten brakujący kawałek ;)
Zjem Cie
Serdecznie dziękuję, miło mi :)