Sposób przygotowania:
Mini sernik.
do gorącej wody dodajemy syrop malinowy, a następnie mieszamy. Po chwili dodajemy żelatyn, dokładnie mieszamy, żelatyna musi się rozpuścić. ( możecie także wybrać dowolną galaretkę i w/g instrukcji zrobić). Przelać do kokilek ( lub szkła) ostudzić, wsadzić do lodówki . wyciągamy gdy galaretka stężeje. Serki homogenizowane przekładamy do miski wsypujemy (na jeden serek 1 łyżeczka żelatyny) i całość ubijamy mikserem (około 3 minuty). Przekładamy do kokilek lub szkła. Jeśli robimy w kokilkach, to na wierzch kładziemy biszkopty- wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h.W szkle - kruszymy biszkopty i na nie pokrojoną drobno czekoladą. Wyciągamy serniczki z kokilek maczając spód we wrzątku około minuty. Talerz przykładamy na wierzch kokilek,odwracamy do góry dnem i serniczki znajdują się na talerzu. "siekamy" dobrze schłodzoną czekoladę w drobne wiórki i obsypujemy boki czekolada. Podajemy.
marietta
Agiatis
Dziękuje;)