Kasia Hela Kielar

Kasia Hela Kielar

Kucharz
[Przepisów: 4]

Mint Julep - koktajl na bazie bourbonu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczny koktajl szczególnie polecany na upalne lato. Połączenie mięty z bourbonem tworzy przyjemną słodycz z solidną dawką orzeźwienia!

Mint Julep - koktajl na bazie bourbonu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mint Julep - koktajl na bazie bourbonu

 

  • 50 ml bourbonu
  • 15 ml syropu cukrowego
  • 8-10 świeżych liści mięty
  • gałązka mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mint Julep - koktajl na bazie bourbonu
Delikatnie zmieszaj liście mięty i syrop cukrowy w kubku Julep lub w szklance o grubych ściankach. Dodaj pokruszony lód i wlej bourbon.

Całość zmieszaj i delikatnie ugniataj końcówką łyżki barmańskiej (możesz użyć zwykłej łyżki). Następnie uzupełnij lód i całość ozdób słomką oraz gałązką mięty i gotowe!
Mint Julep - koktajl na bazie bourbonu
Mint Julep, źródło: World Class Competition