Sposób przygotowania:
Torcik z chleba tostowego
Kromki chleba tostowego odkrawam dopasowując do tortownicy.
robię trzy pasty;
Pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka), przesmażyć na oleju, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Po ostudzeniu połączyć z serkiem.
Pasta 2 - cebule obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić.
Wymieszać z serkiem ,musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek.
Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Składanie tortu:
Do tortownicy układam skrojony chleb dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę, układam następną warstwę chleba, nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba, nakładam ostatnią trzecią pastę.
Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym.
Dekoruje warzywami i wędliną.
robię trzy pasty;
Pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka), przesmażyć na oleju, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Po ostudzeniu połączyć z serkiem.
Pasta 2 - cebule obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić.
Wymieszać z serkiem ,musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek.
Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Składanie tortu:
Do tortownicy układam skrojony chleb dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę, układam następną warstwę chleba, nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba, nakładam ostatnią trzecią pastę.
Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym.
Dekoruje warzywami i wędliną.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)