BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Torcik z chleba tostowego

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam torcik z chleba tostowego. W połączeniu z pysznymi pastami i warzywami smakuje wybornie. Kusi smakiem.

Torcik z chleba tostowego

Składniki:

Torcik z chleba tostowego

 

  • chleb tostowy 1 ,
  • majonez 1 słoik,
  • jogurt naturalny gesty 200 ml,

 

 

  • Pasta 1 - pieczarki 300 g,
  • serek topiony kremowy 100 g,
  • olej 1 łyżka,
  • sól,pieprz do smaku,

 

  • pasta 2 - szynka konserwowa 300 g,
  • cebula 1/2 szt,
  • korniszony 3 szt,
  • musztarda 1 łyżeczka,
  • serek topiony 100 g,
  • majonez 1 łyżka + śmietana gęsta 1 łyżka (wymieszać),

 

  • pasta 3 - jajka 6 szt,
  • rzodkiewki 6 szt,
  • szczypiorek 1/2 pęczka,
  • majonez 2 łyżki,
  • sól,pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Torcik z chleba tostowego
Kromki chleba tostowego odkrawam dopasowując do tortownicy.

robię trzy pasty;

Pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka), przesmażyć na oleju, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Po ostudzeniu połączyć z serkiem.

Pasta 2 - cebule obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić.

Wymieszać z serkiem ,musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną.

Pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek.

Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Składanie tortu:

Do tortownicy układam skrojony chleb dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę, układam następną warstwę chleba, nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba, nakładam ostatnią trzecią pastę.

Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym.

Dekoruje warzywami i wędliną.