Sposób przygotowania:
Sernik PrincePolo
Spód:
Margarynę rozpuszczamy. Herbatniki miksujemy i mieszamy z płynną margaryną. Tak przygotowany spód przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i odstawiamy do zastygnięcia. Zastygnięte posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć wafelki.
Sernik:
Ser mielić dwa razy dodać olej i zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać ser. W mleku rozmieszać budyń i wlać do sernika. Śmietanę 30% krótko ubić na sztywno i wymieszać z serem. Białka również ubić i wymieszać z sernikiem.
Masę serową wylać na spód wafelkowy, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1 h.
Ostudzony sernik polać białą czekoladą i posypać migdałami.
Margarynę rozpuszczamy. Herbatniki miksujemy i mieszamy z płynną margaryną. Tak przygotowany spód przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i odstawiamy do zastygnięcia. Zastygnięte posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć wafelki.
Sernik:
Ser mielić dwa razy dodać olej i zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać ser. W mleku rozmieszać budyń i wlać do sernika. Śmietanę 30% krótko ubić na sztywno i wymieszać z serem. Białka również ubić i wymieszać z sernikiem.
Masę serową wylać na spód wafelkowy, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1 h.
Ostudzony sernik polać białą czekoladą i posypać migdałami.