Sposób przygotowania:
Mannowiec kokosowy jagodowo - truskawkowyETAP 1:
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami maślanymi pełnoziarnistymi.
Zagotować mleko. Wsypać kaszę i wiórki kokosowe. Dodać łyżkę masła i cukier. Mieszać i gotować, aż masa zgęstnieje.
Wyłożyć masę na herbatniki i przykryć herbatnikami kakaowymi. Wystudzić.
Konfitury zagrzać w rondelku z dodatkiem ok 1/4 szklanki przegotowanej wody. Dodać galaretkę o smaku owoców leśnych. Mieszać, aż galaretka rozpuści się. Nie gotować.
Wyłożyć na herbatniki kakaowe. Wstawić do lodówki, żeby konfitura stężała.
Śmietanę ubić z dodatkiem łyżeczki cukru pudru. Wymieszać z wcześniej przygotowaną galaretką truskawkową - rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.
Pozostawić w lodówce, żeby masa stężała. Drugą galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu. Tężejącą wylać na wierzch naszego deseru. Wstawić do lodówki.
Po stężeniu poukładać połówki truskawek. Oczywiście truskawki muszą być czyste i suche. Smacznego.